Yağış Kırıkkale`yi teslim aldı

Yağış Kırıkkale`yi teslim aldı

Önceki gün akşam saatlerinde etkili olan yağış Kırıkkale'yi adeta teslim aldı. Sadece 20 dakika süren yağış nedeniyle merkezde trafik durdu. Birçok ev ve işyerini su bastı. Mahallelerde asfaltları yerinden söken sel Yüksek İhtisas Hastanesine de bastı. Po

SADECE 20 DAKİKA SÜRDÜ

Kırıkkale’de önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağnak hayatı felç etti. Yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağış kentin tüm bölgelerinde sele yol açtı. Merkezde tüm cadde ve sokakları sel bastı. Caddelerde trafik durdu, bazı caddelerdeki park halindeki otomobiller sel sularıyla sürüklendi, bazı iş yeri ve evlerin zemin katlarını su bastı. Çevre mahallelerde de durum aynı oldu. Yeni Mahalledeki bir ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Bu arada Yüksek İhtisas Hastanesi başta olmak üzere TOKİ’ye ait  bloklar ile Podium mağazasının alt katlarına su doldu. Yağış çevre ilçelerde de etkili oldu. Yüzlerce dönüm arazide sular altında kalırken bazı ekili alanlar hasar gördü. Yağış mezarlıkları da etkiledi. Yeni Mahalle Mezarlığındaki çok sayıda mezar sel nedeniyle yerinden söküldü. Felaketi andıran yağış ve sonrasındaki selden can kaybı olmaması teselli oldu.

KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yağış nedeniyle çevre mahallelerde belediye tarafından yapılan yol yamaları yerinden sökülürken dükkân ve evlerdin alt katlarını su bastı. Yeni Mahallede bir ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Kırıkkale-Kayseri yolu çöküntüler nedeniyle uzun süre ulaşıma kapatıldı. Çalılıöz Mahallesi Mezarlık Mevkii’nde sel sularının oluşturduğu gölet araçları yuttu. Belediye ekipleri bölgede tahliye çalışması yaparken, tedbir amaçlı sağlık ekipleri görevlendirildi. Yenimahalle’de sel sularının sürüklediği aracını kurtarmak isteyen bir vatandaş sulara kapılıp sürüklendi. Çevre sakinleri sürüklenen vatandaşı kurtarmak için müdahalede bulunamadı. Vatandaş kenardaki araçlara tutunarak kurtuldu. Mezarlık yanındaki TOKİ sitelerinde de büyük hasar meydana geldi. Şehir genelinde 1 saat süreyle elektrik kesintisi yaşandı. Sel nedeniyle çok sayıda aile geceyi dışarıda veya yakınlarının yanında geçirmek zorunda kaldı.  

BELEDİYELER SEFERBER OLDU

Kırıkkale, Yahşihan ve Bahşılı Belediye ekipleri şehir genelinde çalışma yürüttü. Vali Ali Kolat ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı şehri gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin bütün bölgelerine ekipler görevlendirildiğini, sel baskını olan yerlerde tahliye çalışmaları yapıldığını ifade etti.

 

TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

Sel ekili alanlara da büyük zarar verdi. Kırıkkale merkez başta olmak üzere Ahılı Köyü ve Aşağı Mahmutlar Köyünde tarım arazilerinde oluşan sel baskınları ekili alanlara büyük zarar verdi. Sel baskını nedeniyle arazisindeki meyve ağaçlarının ve sebzelerinin büyük oranda zarar gördüğünü belirten Mustafa Lüy isimli çiftçi, yağışın aniden başladığını ardından da doluya çevirdiğini tüm emeklerinin selle birlikte kaybolduğunu söyledi.



hamit pehlivanlı
19.06.2014 00:44:37
Öncelikle kırıkkaleli hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Allah bir daha göstermesin. Ancak görünen köy klavuz istemez diye çok güzel bir ata sözümüz var. Belediyeciler, toki yöneticileri vs. sel yataklarına vadilere dere içlerine, kenarlarına hangi sebepten bilemiyoruz ev, iş yeri vs. yapılmasına müsaade ediyorsunuz. Yağmur yağıp sel gelince de oturup ağlaşıyorsunuz. Yiene milletin parası ile devletin kesesinden büyük kurtarma operasyonları yapıyrsunuz. Yaptığınız yardımları da büyük edalarla kamuoyuna duyuruyorsunuz. Tam bize göre bir mantık ve uygulaması. Dere yatağına ev yapılmaz, yapmayın etmeryin diyenleri de siyasi görüşünüz ne ise ona göre düşman ilan ediyorsunuz. Yıllarca aaynı kısır döngü devam ediyor. Kimse de ders almıyor. Felaket olunca topluca ağlaşıyoruz. Gazeteci ve televizyoncular işin üstüne gitmekten vaz geçince de yani mesele unutulunca yine dere yataklarına ev yapmaya devam ediyoruz. Allah bu millete acısın. Tekrar halkımıza geçmiş olsun. Allah bu milleti dere yatklarına ev yapan yöneticilrden muhafaza buyursun.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ